Werkbladen rekenen voor groep 8

Op zoek naar uitdagende werkbladen en werkboekjes voor leerlingen in groep 8? Wij bieden gratis lesmateriaal aan voor groep 8 om te oefenen met rekenen. Onze werkbladen en werkboekjes omvatten verschillende categorieën, onder andere redactiesommen en breuken. De werkbladen en werkboekjes zijn geschikt om in de klas te gebruiken, bijvoorbeeld op de weektaak, maar kan ook meegegeven worden als huiswerk. We hebben ons best gedaan om de werkbladen leuk en boeiend te maken, zodat leerlingen enthousiast worden om te rekenen. Vergeet niet ons te volgen op Facebook, want we voegen regelmatig nieuw lesmateriaal toe. Zo blijf je altijd op de hoogte van ons aanbod!

Werkbladen kleuren op code

Met werkbladen hieronder kun je op een leuke manier oefenen met het oefenen van sommen. Eerst rekenen de kinderen de sommen uit, daarna kijken ze in de tabel welke kleur bij het antwoord hoort. Door de vakjes te kleuren, verschijnt er stap voor stap een tekening. Laat de kinderen de werkbladen zelfstandig maken of in tweetallen. Het is ook een optie om de werkbladen in te zetten als leerzame klaar- of startopdracht. 

Kleuren op code

Breuken aftrekken

Kleuren op code

Breuken optellen

Kleuren op code

Tussen welke breuken?

Kleuren op code

Breuken vergelijken

 

Kleuren op code

Procenten en kommagetallen

Werkbladen kleuren op code redactiesommen

We bieden ook werkbladen kleuren op code aan om redactiesommen te oefenen. Iedere redactiesom is een meerkeuzevraag. Kinderen kunnen steeds kiezen uit vier antwoorden. Ieder mogelijk antwoord heeft een eigen kleur. Daarom is het belangrijk om deze werkbladen in kleur te printen. Ook bij deze werkbladen ontstaat er een leuke tekening.

Verhaaltjessommen M8

Kleuren op code

Verhaaltjessommen M8

Kleuren op code

Verhaaltjessommen E8

Kleuren op code lente

 

Online werkbladen rekenen groep 8

Liever niet printen? Onderstaande werkbladen zijn volledig online. Hierdoor verspil je dus geen papier. Je kunt de werkbladen met leerlingen delen via Google Drive, bijvoorbeeld op Google Classroom. Ieder document bevat 5 leerzame werkbladen. Je hoeft een document dus maar één keer met leerlingen te delen, daarna kunnen ze vijf keer oefenen. Leerlingen kunnen hun eigen kladpapier gebruiken om de sommen uit te rekenen.

rekenen werkbladen

Google Sheets

Grote keersommen (TE x TE)

Werkbladen rekenen

Google Sheets

Grote keersommen (TE x TE)

Werkvormen rekenen voor groep 8

Als leerkracht wil je dat de kinderen in jouw klas actief betrokken zijn bij de rekenles en de leerstof goed begrijpen. Daarom zijn actieve werkvormen zo belangrijk. Onze werkvormen zijn niet alleen leerzaam, maar ook superleuk om te doen! Ze zorgen ervoor dat kinderen betrokken blijven en dat de lesstof beter blijft hangen. Het mooie van deze werkvormen is dat je ze kunt aanpassen aan de verschillende niveaus en leerstijlen van kinderen. Onze werkvormen zijn speciaal ontworpen voor kinderen uit groep 8 en we hebben er alles aan gedaan om ze zo uitdagend mogelijk te maken!

Zoek iemand die M8

Kerst