Onze missie

Wij zijn er om kinderen te helpen op eigen niveau en tempo hun rekenvaardigheden te ontwikkelen. Onze website biedt ouders en leerkrachten handvaten om het beste uit hun kinderen te halen.

Strategie

Wij maken het oefenen van verhaaltjessommen voor ieder kind toegankelijk. Op Verhaalsommen.nl oefenen kinderen altijd gratis, op eigen niveau en tempo. Na het maken van de verhaaltjessommen kunnen de kinderen een rekenspelletje spelen als beloning. Zo motiveren wij kinderen om de sommen te maken. In de rekenspelletjes staat de ontwikkeling van het kind centraal. Oftewel, plezier en ontwikkeling worden gecombineerd. Daarnaast sluiten de rekenspelletjes aan bij het niveau van de eerder gemaakte vragen, waardoor ieder kind altijd op zijn of haar niveau oefent. Verhaalsommen.nl is een online leerplatform voor ouders, leerkrachten en hun kinderen.

Ouders

Het komt vaak voor dat kinderen goed kunnen rekenen, maar toch een onvoldoende halen voor de Citotoets. De Citotoets rekenen bestaat voornamelijk uit verhaaltjessommen in plaats van kale rekensommen. Het lezen en begrijpen van een verhaaltjessom geeft moeilijkheden, maar oefenen helpt. Dit is de plek voor uw kind om op een leuke manier verhaaltjessommen te oefenen. 

Leerkrachten

Gemaakt door leerkrachten, voor leerkrachten. Zet Verhaalsommen.nl in op de weektaak, als klaaropdracht of oefen met de hele klas tegelijk. Als kinderen de verhaaltjessommen af hebben, mogen ze een rekenspelletje spelen. In dit rekenspel staat het automatiseren van rekensommen centraal. Je hoeft dus zelf niet meer na te denken over een leerzame klaaropdracht.

Kinderen

Wil jij beter worden in het maken van verhaaltjessommen? Onze website is dé plek om deze sommen te oefenen. Maak kennis met Flip, onze mascotte. Hij moedigt je aan tijdens het werken en beloont jouw harde werk met een rekenspelletje. Veel plezier!

Het ontstaan

In de praktijk wordt veel gebruik gemaakt van online leerplatformen om verhaaltjessommen te oefenen. Het viel ons op dat kinderen te vaak met tegenzin met verhaaltjessommen aan de slag gingen. De factor plezier ontbrak. Daarnaast ontstond het verlangen om gerichter met kinderen te leren, door verhaaltjessommen op groep, niveau en categorie te kunnen oefenen. Dit was het begin van Verhaalsommen.nl. Wij zijn dagelijks bezig met het uitbreiden en verbeteren van onze website. Vragen of feedback? Neem gerust contact met ons op.