Onze missie

Wij zijn er om kinderen te helpen op eigen niveau en tempo hun rekenvaardigheden te ontwikkelen. Onze website biedt ouders en leerkrachten de tools die ze nodig hebben om kinderen hier zo goed mogelijk bij te ondersteunen. 

Strategie

Strategie

Wij geloven dat het oefenen van verhaaltjessommen een belangrijke vaardigheid is, die nodig is voor de algehele rekenvaardigheid. Daarom maken we het oefenen van verhaaltjessommen voor alle kinderen toegankelijk. Kinderen hebben verschillende niveaus van begrip en leervaardigheden. Op onze website kunnen kinderen daarom op hun eigen niveau en tempo oefenen. Bij Verhaalsommen begrijpen we dat het oefenen van verhaaltjessommen soms saai kan zijn. Om die reden bieden we leuke rekenspelletjes aan, die kinderen kunnen spelen na het oefenen van de verhaaltjessommen. Deze spelletjes zijn gericht op het automatiseren van sommen, zoals optellen en aftrekken. 

Ouders

Het kan voorkomen dat uw kind goed kan rekenen, maar toch moeite heeft met het maken van verhaaltjessommen. Dit komt omdat het oplossen van een verhaaltjessom andere vaardigheden vereist dan het oplossen van kale rekensommen. Bij een verhaaltjessom moeten kinderen in staat zijn om een verhaal te begrijpen, relevante informatie te onderscheiden en de juiste bewerking te kiezen. Een verhaaltjessom kan niet uit het hoofd geleerd worden, maar oefenen helpt wel. Door samen met uw kind te oefenen, kunt u helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om verhaaltjessommen op te lossen. 

Ouders

Leerkrachten

Op zoek naar een efficiënte manier om verhaaltjessommen te oefenen? Wij begrijpen dat leerkrachten veel op hun bordje hebben liggen en het soms lastig kan zijn om de juiste hulpmiddelen te vinden. Onze gratis website is de oplossing! Met slechts een paar klikken kunnen leerlingen 10 uitdagende verhaaltjessommen maken. Als beloning voor hun harde werk, mogen ze daarna een leuk en leerzaam rekenspelletje spelen. Gemaakt door leerkrachten, voor leerkrachten. Zet Verhaalsommen.nl in op de weektaak, als klaaropdracht of oefen met de hele klas tegelijk. 

Kinderen

Hoi! Op onze website kun je verhaaltjessommen oefenen. Dit zijn belangrijke rekenverhaaltjes die je goed moet begrijpen om de som op te kunnen lossen. Misschien vraag jij je af: Waarom zijn verhaaltjessommen zo belangrijk? Nou, verhaaltjessommen helpen jou te leren rekenen in echte situaties. Stel je bijvoorbeeld voor dat je in de winkel snoep wilt kopen. Je moet dan uitrekenen hoeveel geld je hebt, hoeveel het snoep kost en hoeveel geld je terugkrijgt. Dit soort handige dingen leer je door verhaaltjessommen te oefenen. Na het maken van tien sommen mag je een tof rekenspelletje spelen! Dit spelletje is niet alleen leuk, maar je leert er ook sneller door rekenen!

Kinderen
Ontstaan

Het ontstaan

In de praktijk wordt veel gebruik gemaakt van online leerplatformen om verhaaltjessommen te oefenen. Het viel ons op dat kinderen te vaak met tegenzin met verhaaltjessommen aan de slag gingen. Veel kinderen vinden verhaaltjessommen saai en lastig, waardoor ze de neiging hebben om ze te vermijden. Dit is jammer, omdat verhaaltjessommen een belangrijk onderdeel zijn van het rekenonderwijs. Ook ontbrak de factor plezier. Om dit te verbeteren, besloten we een website te maken die het oefenen van verhaaltjessommen leuker en toegankelijker maakt. Wij zijn dagelijks bezig met het uitbreiden en verbeteren van onze website. Vragen of feedback? Neem gerust contact met ons op.