Werkbladen rekenen groep 7

Op deze pagina vind je handige werkbladen en werkboekjes voor groep 7 om te oefenen met rekenen. Ons lesmateriaal omvat diverse soorten rekenopgaven, zoals redactiesommen en keersommen. Deze werkbladen zijn niet alleen nuttig voor in de klas of op de weektaak, maar kunnen ook als huiswerk ingezet worden. We hebben ons best gedaan om het lesmateriaal uitdagend en interessant te maken, zodat kinderen het rekenen als leuk ervaren. Onze werkbladen en werkboekjes zijn helemaal gratis. We voegen regelmatig nieuw lesmateriaal toe, dus vergeet niet ons te volgen op Pinterest en Facebook om altijd als eerste op de hoogte te zijn!

Werkbladen kleuren op code

Deze werkbladen maken leren rekenen gevarieerder en minder eentonig. Het maakt rekenen interessanter en betrekt kinderen op een andere manier bij de lesstof. Daarnaast kunnen kinderen hun eigen werk controleren door naar de tekening te kijken. Dit biedt een vorm van zelfcontrole, wat het zelfvertrouwen kan vergroten. Je kunt deze werkbladen op verschillende manieren inzetten. Bijvoorbeeld op de weektaak, als startopdracht of als huiswerk.

Kleuren op code

Breuken aftrekken

Kleuren op code

Breuken optellen

Kleuren op code

Breuken vergelijken

Kleuren op code

Breuken vereenvoudigen

 

Kleuren op code

Breuken en percentages

Kleuren op code

Procenten en kommagetallen

Werkbladen rekenen

Kleuren op code

Grote keersommen (E x TE)

Werkbladen rekenen

Kleuren op code

Breuken vereenvoudigen

Werkbladen kleuren op code redactiesommen

Deze variant is geschikt om redactiesommen te oefenen in de klas. Elke redactiesom is een meerkeuzevraag. Elk antwoord is gekoppeld aan een specifieke kleur. De kinderen lezen de redactiesommen, rekenen deze uit en kiezen het juiste antwoord. Door de vakjes te kleuren ontstaat er een tekening. Deze werkbladen moeten in kleur geprint worden.

Verhaaltjessommen M7

Kleuren op code

Verhaaltjessommen M7

Kleuren op code

 

Verhaaltjessommen E7

Kleuren op code lente

Verhaaltjessommen E7

Kleuren op code

Werkboekjes rekenen groep 7

Werkboekjes, vol met rekenopgaven voor groep 7. In de werkboekjes is ruimte gemaakt voor kinderen om denkstappen op te schrijven. Soms is het voor kinderen prettig om thuis of op school nog een keer te werken aan vergelijkbare opgaven. Bijvoorbeeld omdat de les wat snel ging of omdat een kind rekenen lastig vindt.

Werkboekje E7

Verhaaltjessommen

Werkbladen rekenen groep 7 rekenzoekers

Ben je op zoek naar wat afwisseling van de gebruikelijke lesstof? Daag kinderen uit met onderstaande rekenzoekers. Bij een rekenzoeker rekenen kinderen sommen uit en zoeken de antwoorden in het speelveld. Het lijkt op een woordzoeker! Rekenen is leuker met deze rekenzoekers.

Rekenzoeker

Grote keersommen (E x HTE)

Rekenzoeker

Grote keersommen (TE x TE)

 

Online werkbladen rekenen groep 7 Google Sheets

Leerkrachten kunnen werkbladen online delen met de kinderen via Google Classroom. Zo werkt het: De kinderen rekenen de sommen uit en vullen de antwoorden in de groene vakjes. Als het antwoord goed is, verschijnt er een stukje van een tekening. Als het antwoord niet klopt, gebeurt er niets. Waarom is dat fijn voor de kinderen? Ze kunnen hierdoor zelf checken of ze het goed hebben gedaan. Zo leren ze niet alleen rekenen, maar ook zelfstandig kijken of ze alles goed hebben ingevuld.

rekenen werkbladen

Google Sheets

Grote keersommen (TE x TE)

Werkbladen rekenen

Google Sheets

Grote keersommen (TE x TE)

Werkvormen rekenen voor groep 7

Hieronder vind je een aantal werkvormen voor rekenen die speciaal ontworpen zijn voor groep 7. Door actieve werkvormen in te zetten, blijven kinderen betrokken bij de rekenles. Ze worden actief gestimuleerd om na te denken en onthouden de leerstof daardoor beter. Daarnaast zorgen werkvormen ervoor dat kinderen op een interactieve manier bezig zijn met rekenen. Door samen te werken aan opdrachten, kunnen leerlingen van elkaar leren en elkaar ondersteunen. 

Werbladen rekenen sinterklaas

Zweeds renspel M7

Sinterklaas

Zoek iemand die M7

Zoek iemand die M7

Kerst

Zweeds renspel E7

Pasen

Steen, papier, schaar

Keersommen